fredag 30 november 2012

Derivat i Volvo sålda

Världsekonomin ser inte så ljus ut och EURO-krisen ger ekonomiska skador som påverkar världen. Börserna är lite svårtydda tycker jag och aktien Volvo står i ett sånt tekniskt läge att det är lika stor chans att den går upp som ner. Eftersom rubrikerna i ekonomitidningar är övervägande negativa och det talas om recession så tror jag att Volvo har större risk att gå ner än upp nu. Företaget är bra men jag vill helst ha högre chans att tjäna pengar kortsiktigt än risken att förlora pengar.

Jag sålde Volvo för ett par dagar sedan med en minimal förlust. Tiden får utvisa om jag gjorde rätt eller fel, det handlar i grund och botten om sannolikheter för olika scenarier så det finns egentligen inga absoluta rätt eller fel i denna typ av värdepappershandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar