fredag 25 november 2011

Hjälp våra internetsyskon som lever under förtryck!

Det är över 40 länder i världen som blockerar stora delar av internet för sina medborgare. Diktaturer med religiösa eller ideologiska skygglappar vill hindra sin befolkning från att uppleva friheten på internet.

Det positiva är att det finns något vi kan göra åt saken!
Ladda ner programmet TOR och kör det som BRIDGE:
https://www.torproject.org/download/download.html.en
(För windowsanvändare: ladda ner vidalia-bridge-bundle)

Ideella organisationen The Tor Project arbetar för att man gratis ska kunna surfa anonymt på nätet och kunna passera blockeringar som förtryckande stater skapar på internet, organisationens program kallas för TOR och finns här https://www.torproject.org. Projektet är numera delfinansierat av svenska staten, men startades ursprungligen av amerikanska staten för att skapa ett säkert anonymt sätt att kommunicera på internet ifrån alla länder även de med internetblockeringar. Onödigt att säga kanske, men programmen är open source, finns till de flesta operativsystem och är översatt till flertalet språk.

Vill du hjälpa till? Ladda ner vidalia-bridge-bundle och kör det konstant på en dator som är påslagen under långa perioder, allra helst ett dygn eller mer.

De som kan språk som används i diktaturer är välkomna att erbjuda sig att översätta programpaketet, programmerare kan använda sin fritid till att hjälpa till, det går att skänka pengar, men alla kan köra en BRIDGE på sin dator, alltså en bro för de i diktaturstater att komma ut på anonymiseringsnätverket och vidare till internet.

Mer info finns på hemsidan https://www.torproject.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar