tisdag 17 januari 2012

Mina placeringar 2012-01-16


P.g.a. byte till investeringssparkonto(ISK) så har jag i dagsläget nästan inga investeringar eller kortsiktiga spekulationer på gång. Jag har tömt de flesta depåer/kapitalförsäkringar och ska framöver satsa på den nya sparformen ISK.
I dagsläget äger jag enbart aktier i Tele2, dessa ville jag inte sälja i samband med flytt till ISK eftersom aktien är i en stigande trend och låg precis i en ”högre lägstanivå” runt 120kr. Tajmingen för sälj var dålig, hellre då att vänta några veckor tills den når runt 140kr innan jag säljer och flyttar de pengarna till en ISK. En flytt går inte över en dag, utan kan ta någon dryg vecka, och med aktier vet man aldrig hur snabbt de kommer stiga så då kan man lätt missa uppgången till nästa högre topp eller nästa personliga målkurs. I skrivande stund har aktien stigit till ca 130kr, vilket betyder att jag sannolikt spekulerade rätt som inte sålde vid ca 120kr. Då hade jag ju förlorat 10kr per aktie, samtidigt så är det först vid försäljningstillfället som man vet hur mycket man tjänat/förlorat i verkligheten så det är ingen idé att räkna hem vinsten i förskott.
Beskåda kurvan för tele2 här. OBS, kurvan har ett kraftigt hack våren 2011 som beror på att det var en utdelning och extrautdelning som var mycket kraftig. I och med detta så är aktien fortfarande i en obruten stigande trend sedan den förra finanskrisen 2008/2009, enligt mitt sätt att se det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar