fredag 23 september 2011

Mina placeringar 2011-09-23


Guldet har börjat falla i pris därför har jag sålt mina mini futures i guld och börjar nu att tro på nedgång. Enligt klassisk teknisk analys är nu guldpriset i en fallande trend. För dem som vill veta mer om teknisk analys och värdepappershandel, samt få goda köp-/säljråd kan jag rekommendera artiklar skrivna av Henrik Hallenborg på Börstjänaren.
Min nuvarande marknadstro tillika mina egna investeringar just nu
Jag försöker tjäna pengar på nedgång i:
  • Guld
  • Koppar
  • Boliden (gruvbolag)
  • Olja (spekulativt)
  • OMXS30 (svenskt aktieindex)
  • DAX (tyskt aktieindex)
  • Nikkei225 (japanskt aktieindex)
  • Eurostoxx 50 (Euroländers aktieindex)
Mitt mål är att alltid samtidigt försöka tjäna pengar på uppgång och nedgång i olika värdepapper, för att minska risken vid kraftiga kursfall eller raketartade stigningar. Just nu är alltså min risk för hög för att jag ska vara nöjd eftersom jag bara tror på nedgång i alla mina värdepapper i min kortsiktiga handel. Därmed kommer jag att söka lämpliga köpkandidater framöver, vilket i.o.f.s är en väldigt svår uppgift i en starkt fallande marknad. (Jag äger dock aktier och fonder av mer långsiktig karaktär som komplement till den kortsiktiga handeln.)
OBS: Värdepapper kan både stiga och sjunka i värde. Även om aktier och flera andra värdepappersinvesteringar i längden ger en mycket god avkastning, så är det så att om man är okunnig om belåning eller hävstångsprodukter kan man förlora hela det insatta beloppet t.ex. med mini futures, warranter, optioner, eller ibland rentutav förlora mer än insatt belopp t.ex. med CFD eller även med vanliga högt belånade aktier i en börskrasch. Man bör därför rådgöra med en expert på sin bank om man tänker investera större belopp med hävstång/belåning. Därutöver bör man alltid göra en egen bedömning innan man investerar i ett värdepapper och inte följa rekommendationer blint, man är i slutändan alltid ansvarig för sina egna handlingar. En värdepappersportfölj behöver vara diversifierad för att minska risken, alltså att man inte investerar för mycket i ett och samma värdepapper eller bransch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar